HOOFDGERECHT
Kreeft – Kruidenboter – Zwarte wintertruffel – Ravioli met vleesvulling – Venkel op zout gegaard – Kervel
​
Bereiding
-
Je oven zou nu moeten voorverwarmd zijn op 200°C.
-
Plaats een kookpan op het vuur en vul ze met gezouten water. Verhit tot kookpunt
-
Plaats de venkel in de oven gedurende 7 minuten.
-
Kook de ravioli gaar in 8 minuten op een matig vuur.
-
Plaats de kreeft in de oven gedurende 5 minuten.
​​
Presentatie:
-
Plaats de kreeft op een groot bord.
-
Schik de ravioli op en rond de kreeft.
-
Leg de venkel schuin tegen de kreeft vooraan en achteraan, werk hierbij in de hoogte.
-
Werk af met verse truffel en verse kervel.
​​
Geniet ervan!
​
​
​
​​
​
Fazant fine Champagne – Witloof – Eeekhoorntjesbrood – Amandelkroketten – Jus van Cognac – Cress
​
Bereiding
-
Je oven zou nu moeten voorverwarmd zijn op 200°C.
-
Je friteuse zou nu 180°C moeten hebben.
-
Plaats een kookpan op het vuur en vul ze met water. Verhit tot kookpunt.
-
Plaats het witloof gedurende 5 minuten in de oven op 200°C
-
Als je water kookt, zet je pan van het vuur en leg de crème van butternut en Jus saus in het warme water.
-
Neem een antikleefpan (neem een pan die juist gepast is voor de filets, anders verbrand je boter tijdens het bakken) en verhit op een middelhoog vuur.
-
Voeg een flinke klont (belangrijk) boter toe en een scheut olijfolie. Laat alles rustig smelten tot je boter een lichtbruine kleur krijgt.
-
Leg de fazantenfilets met het vel naar beneden op de pan. Laat 2 minuten aankorsten en overgiet tijdens het bakken met de boter (arroseren). Na 2 minuten draai je de filet om en laat je nog 1 minuut verder bakken.
-
Neem de filets van het vuur en dek af met aluminiumfolie.
-
Bak de shiitakes in het braadvet van de fazantenfilets. Dit mag heel kort.
-
Bak nu de kroketten gedurende 3 minuten op 180°C in de friteuse.
​​
Presentatie
-
Snij de fazant in gelijke tranchen.
-
Plaats een aantal dotten butternutcrème rond de fazantfilet.
-
Schik het witloof naast de creme tegen de fazantenfilet.
-
Werk af met shiitakes en overgiet met saus.
-
Serveer met verse amandelkroketjes.
​
​​
Smakelijk!
​
​
​